Patru adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, din Buffalo, al doilea cel mai mare oraș din statul New York, au murit, în timp ce alți doi minori au fost spitalizați, după ce au furat o mașină pentru a face o provocare virală pe TikTok, relatează Buffalo News și 7news.

TikTokFoto: Boumenjapet | Dreamstime.com

„Provocarea Kia” a devenit virală pe TikTok, fiind o tendință îngrijorătoare în social media, în care participanții încearcă să fure mașina produsă de coreeni cu ajutorul unui cablu USB.

O tentativă eșuată a acestei provocări a făcut luni patru victime în orașul Buffalo din statul New York, după ce șase adolescenți, cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, au decis să fure o mașină Kia, iar șoferul de 16 ani a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat pe o autostradă din orașul american.

Trei adolescenți au murit la fața locului, iar o a patra victimă a murit la spital. Alte două persoane au fost rănite, inclusiv șoferul.

Șoferul în vârstă de 16 ani a fost arestat și urmează să fie pus sub acuzare vineri.

Trendul care arată cum să furi o mașină Kia fără cheie

Anchetatorii spun că vehiculul implicat în accident a fost furat duminică seara și are legătură cu popularul trend de pe TikTok „Provocarea Kia”, care arată cum se poate fura o mașină Kia construită în ultimul deceniu fără cheie.

În SUA, trendul de pe social media a dus la o creștere la nivel național a numărului de mașini Kia furate.

„Sunt foarte ușor de furat din păcate", a spus comisarul de poliție Joseph Gramaglia.

„Există numeroase orașe din întreaga țară care caută să cerceteze sau au intentat procese împotriva Kia din cauza ușurinței cu care se pot fura aceste mașini", a mai spus oficialul american.

Producătorul Kia spune că se angajează să colaboreze cu forțele de ordine locale prin furnizarea, fără niciun cost, a unor încuietori pentru volan ca măsură de siguranță opțională pentru vehiculele Kia.