Un ucrainean acuzat că a infectat milioane de computere cu un malware „Raccoon Infostealer” a fost acuzat de fraudă informatică și bancară în Statele Unite, a anunțat marți Departamentul de Justiție al Statelor Unite, relatează AFP.

MalwareFoto: Stevanovicigor, Dreamstime.com

Mark Sokolovski, în vârstă de 26 de ani, este reținut în Țările de Jos, iar Statele Unite solicită extrădarea lui pe teritoriul său, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Potrivit justiției americane, „Raccoon Infostealer” a fost închiriat infractorilor cibernetici cu 200 de dolari pe lună, care trebuiau plătiți în criptomonedă.

Malware-ul a fost apoi instalat pe computerul victimelor pentru a colecta date personale, cum ar fi nume de utilizator, parole și informații financiare.

FBI a identificat peste 50 de milioane de nume de utilizator, adrese de e-mail și numere de card de credit, printre altele, printre datele furate.

Mark Sokolovski este acuzat de fraudă informatică, fraudă bancară, spălare de bani și furt de identitate. El riscă până la 20 de ani de închisoare pentru acuzațiile de fraudă bancară și spălare de bani.