Elon Musk s-a angajat să încheie contractul de 44 de miliarde de dolari cu Twitter până vineri, într-o videoconferinţă cu bancherii care ajută la finanţarea tranzacţiei, a relatat marţi Bloomberg News, citând persoane la curent cu subiectul, relatează News.ro.

Elon MuskFoto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

Băncile au terminat redactarea contractului final de credit şi sunt în proces de semnare a documentaţiei, aceasta fiind una dintre ultimele etape în transferarea fondurilor către Musk.

Twitter şi avocaţii lui Musk nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Musk s-a angajat să furnizeze 46,5 miliarde de dolari sub formă de capitaluri proprii şi finanţare prin datorii pentru achiziţie, care acoperă preţul de 44 de miliarde de dolari şi costurile de încheiere a tranzacţiei.

Băncile, inclusiv Morgan Stanley şi Bank of America, s-au angajat să ofere finanţare prin datorii în valoare de 13 miliarde de dolari, pentru a sprijini tranzacţia.

Investitorii în acţiuni, inclusiv cofondatorul Oracle, Larry Ellison şi prinţul saudit Alwaleed bin Talal, vor participa cu 7,1 miliarde de dolari.

Acţiunile Twitter au crescut marţi cu 2,7%, la 52,9 dolari, apropiindu-se de preţul din oferta lui Musk pentru preluarea companiei, de 54,20 dolari.