Actorul de comedie Leslie Jordan, câștigător al unui premiu Emmy pentru rolul său din serialul „Will și Grace” și o senzație pe rețelele sociale în timpul pandemiei de COVID-19, a murit luni într-un accident de mașină în timp ce conducea spre muncă la Hollywood, a spus un purtător de cuvânt. Avea 67 de ani, relatează Reuters.

Leslie Jordan a murit la 67 de aniFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jordan ar fi suferit o „problemă medicală” la volanul mașinii sale, iar vehiculul a lovit partea laterală a unei clădiri în drum spre platoul de filmare Warner Bros pentru serialul de televiziune Fox „Call Me Kat”, potrivit agentului său, Don LeClair.

Actorul - care avea doar 1,5 metri înălțime - juca în serial în rolul unui homosexual proaspăt singur, care lucra ca brutar la cafeneaua personajului principal, Kat, interpretată de Mayim Bialik. Serialul, aflat în producție pentru al treilea sezon, se bazează în mare parte pe sitcomul britanic „Miranda”.

Jordan este cunoscut publicului de televiziune din SUA pentru rolul său recurent din comedia NBC „Will & Grace”. Rolul i-a adus un Emmy în 2006.

A devenit celebru pentru generația mai tânără cu o serie de postări video pe Instagram care au devenit virale în timpul pandemiei.

„Lumea este cu siguranță un loc mult mai întunecat astăzi, fără dragostea și lumina lui Leslie Jordan”, a spus agentul său într-un comunicat.

„Nu numai că a fost un mega talent și o bucurie să lucrezi cu el, dar a oferit un sanctuar emoțional națiunii într-unul dintre momentele sale cele mai dificile. Ceea ce îi lipsea în înălțime, a compensat prin generozitate și măreție ca fiu, frate, artist, comediant, partener și ființă umană.”