Personalul grădinii zoologice Skansen din Stokholm căută o cobră regală de 2.5 metri care a evadat sâmbătă, la scurt timp după ce a ajuns aici, un incident care a provocat închiderea secţiunii dedicate reptilelor , informează AFP, citat de Agerpres.

O cobra regală a evadat din terariul grădinii zoologice Skansen din StokholmFoto: © Dvrcan | Dreamstime.com

Reptila, supranumită ”Sir Vaas” şi care a ajuns la grădina zoologică suedeză în urmă cu doar câteva zile, a evadat sâmbătă după ce s-a strecurat prin unul dintre corpurile de iluminat din terariul său.

O înregistrare video realizată de un vizitator care a asistat la acel incident arată reptila, rebotezată ”Houdini” de angajaţii grădinii zoo în semn de omagiu adus celebrului magician Harry Houdini, în momentul în care capul său era deja introdus în spaţiul dintre suportul şi becul unei plafoniere, ridicându-se de pe o creangă aflată în terariu.

Secţiunea dedicată reptilelor a fost evacuată şi va rămâne închisă până la capturarea animalului evadat.

”Nu va ieşi afară, în teorie, este atât de rece afară încât ar adormi”, a declarat directorul grădinii zoologice, Jonas Wahlstrom.

Pentru a-i da de urmă, angajaţii locali au presărat făină şi au instalat capcane lipicioase.

Cobra regală „Houdini” a reușit să evadeze datorită economiei la energie

Terariul grădinii zoologice suedeze găzduieşte cobre regale de aproape 15 ani, însă noul său locatar a avut nevoie de doar câteva zile pentru a găsi o cale de evadare, a adăugat Jonas Wahlstrom.

”Este un mic şmecher”, a adăugat el.

”Houdini” ar fi beneficiat de un avantaj în raport cu foştii locatari: personalul suedez a înlocuit recent lămpile de deasupra terariumului cu becuri cu consum redus.

”Vechile lămpi erau prea calde, iar asta ţinea şerpii la distanţă”, a explicat Jonas Wahlstrom.

Potrivit oficialului suedez, cobrele regale sunt animale înzestrate cu un calm natural şi sunt puţin susceptibile să atace.

Cobra regală, cel mai lung şarpe veninos din lume

Originară din Asia de Sud şi de Sud-Est, cobra regală este cel mai lung şarpe veninos din lume.

Prada lui principală este alcătuită din alţi şerpi, însă muşcătura sa poate fi mortală la om dacă nu este tratată la timp.

Sursă foto articol © Dvrcan | Dreamstime.com