Semyon Pegov, „jurnalist” militar, blogger și deținător al canalului de Youtube „War Gonzo”, ce are 800.000 de urmăritori, anunță pe pagina sa de Twitter că a fost rănit în Donețk în urma atacurilor ucrainene.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bloggerul militar nu dă detalii, nu postează fotografii anunțând că va oferi mai multe amănunte în curând.

În schimb, putem vedea pe imaginile postate pe Twitterul lui Benjamin Pittet că Semyon Pegov este rănit serios la picior. Bloggerul și-ar fi pierdut din degetele de la piciorul drept.

Contre cu Șoigu

Semyon Pegov a acuzat în octombrie "generali și comandanți militari individuali" că au elaborat o "listă neagră" de milbloggeri ruși pe care Ministerul Apărării caută să îi urmărească penal pentru "discreditarea" activității Ministerului rus al Apărării și a operațiunii militare speciale rusești din Ucraina.

Agregatorul de știri rus Mash a raportat la 14 octombrie că șeful Statului Major General rus, Valeri Gerasimov, a semnat personal un ordin prin care a dat instrucțiuni cenzorului de stat rus Roskomnadzor să investigheze milbloggeri ruși proeminenți Igor Girkin (cunoscut și sub numele de Igor Strelkov), Semyon Pegov (WarGonzo), Yuri Podolyaka, Vladlen Tatarsky, Sergey Mardan, Igor Dimitriev, Kristina Potupchik și autorii canalelor Telegram GreyZone și Rybar.

Celebru după un viral

Citat uneori de prea occidentală sau de ISW, Pegov a devenit celebru după un clip video ce arată în mod destul de evident modul cum funcționează propaganda rusă.

În clip se vede cum Pegov se pregătește să înceapă înregistrarea, se uită la operatorul unui tun antiaerian montat pe un camion din spatele lui, îi face semn cu mâna, iar acesta dă aprobator din cap.

Apoi Pegov începe intervenția filmată, iar operatorul începe să tragă cu tunul antiaerian pentru a-i crea un fundal potrivit pentru un clip video de război.

----------------