Franţa va găzdui în noiembrie o „conferinţă de susţinere a Moldovei”, pe fondul conflictului Rusiei din Ucraina, a anunţat vineri preşedintele francez Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron și Maia SanduFoto: - / Sputnik / Profimedia

Macron a explicat, în finalul summitului european de la Bruxelles, că liderii participanţi au „insistat asupra necesităţii” de a se „mobiliza pentru a ajuta Republica Moldova, care suferă la rândul ei din plin consecinţele atacurilor Rusiei împotriva Ucrainei”, relatează AFP și Agerpres.

„În acest scop, vom organiza în noiembrie o conferinţă de susţinere a Moldovei”, a spus preşedintele francez. Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este aşteptată la Paris cu această ocazie, potrivit liderului de la Elysee.

Republica Moldova, un stat mic cu 2,6 milioane de locuitori, devenit la sfârşitul lunii iunie candidat la aderare la UE, se învecinează cu Ucraina şi suportă consecinţele războiului, în special în plan energetic. Recentele atacuri rusești împotriva infrastructurilor ucrainene au constrâns Kievul să întrerupă livrările sale de energie către această ţară, menţionează AFP.

___