Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a discutat vineri la telefon cu omologul său american Lloyd Austin, a anunțat Moscova, aceasta fiind a doua conversație între cei doi oficiali de la începutul conflictului din Ucraina, potrivit AFP.

Ministrul rus al apărării, Serghei ȘoiguFoto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia

"În timpul schimbului au fost discutate mai multe probleme actuale de securitate internațională, inclusiv situația din Ucraina", a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Austin "a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare pe fondul războiului în curs de desfășurare împotriva Ucrainei", a precizat Ryder în stenograma convorbirii.

A doua conversație de la începutul războiului

Conversația din mai a fost prima când cei doi lideri au discutat de la invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina. Austin l-a îndemnat atunci pe Shoigu să pună în aplicare o "încetare imediată a focului".

Înainte de convorbirea telefonică din mai, liderii au vorbit pe 18 februarie, cu câteva zile înainte de invazia Rusiei în Ucraina, care a început pe 24 februarie.

Vineri, Austin a vorbit, de asemenea, cu ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, pentru a "reitera angajamentul de neclintit al SUA de a sprijini capacitatea Ucrainei de a contracara agresiunea Rusiei".

_______

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro