Miniștrii celor șase țări din Balcanii de Vest urmează să semneze vineri un acord privind libera circulație a persoanelor între aceste țări și recunoașterea reciprocă a diplomelor universitare, a declarat Majlinda Bregu, secretar general al Consiliului de Cooperare Regională (RCC).

Hartă BalcaniFoto: Dreamstime / Miroslav Jacimovic

„Studenții trebuie să plătească acum între 300 și 500 de euro doar pentru recunoașterea (diplomelor). Cu acest acord, acest cost va fi zero", a declarat Bregu înainte de o reuniune a oficialilor din Balcanii de Vest găzduită de ministrul german de externe Annalena Baerbock.

Bregu a declarat că statele din Balcanii de Vest - Serbia, Albania, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Bosnia și Herțegovina - vor fi de acord, de asemenea, cu libera circulație a persoanelor fără cărți de identitate.

„Acest lucru înseamnă că ultimul zid al regimului de vize din Balcanii de Vest, între Kosovo și Bosnia și Herțegovina, va dispărea", a declarat Bregu de la Consiliului de Cooperare Regională, care promovează integrarea europeană a regiunii.

(foto articol: ©Miroslav Jacimovic|Dreamstime.com)