Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că este îngrijorat de faptul că angajamentul SUA de a sprijini Ucraina ar putea să se clatine dacă republicanii vor prelua controlul asupra Camerei Reprezentanților, potrivit CNN.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Biden a făcut această remarcă reporterilor în timpul campaniei electorale pentru alegerile de la mijlocul mandatului, la câteva zile după ce liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat că, dacă republicanii vor câștiga Camera, s-ar putea să nu mai fie la fel de dispuși să acorde ajutor Ucrainei, țară aflată în dificultate.

"Da, mă îngrijorează acest lucru pentru că au spus că vor tăia" ajutorul, a declarat Biden reporterilor, în Pennsylvania. El se afla în turneu cu candidatul la Senat John Fetterman.

Comentariile liderului minorității, Kevin McCarthy, au fost publicate marți de publicația de știri politice Punchbowl News.

"Cred că oamenii vor fi în recesiune și nu vor scrie un cec în alb pentru Ucraina. Pur și simplu nu o vor face.", a spus el.

"Și mai sunt și lucrurile pe care [administrația Biden] nu le face pe plan intern. Nu se ocupă de frontieră și oamenii încep să cântărească asta. Ucraina este importantă, dar, în același timp, nu poate fi singurul lucru pe care îl fac și nu poate fi un cec în alb.", a spus republicanul.