Un tânăr din Londra s-a trezit cu mai mulți diplomați la ușa casei sale, aceștia crezând că este ambasada Moldovei din Marea Britanie, după ce bărbatul a pus o placă cu numele misiunii diplomatice pe clădire pentru a face o glumă, notează Daily Mail și The Sun.

Un englez și-a indicat domiciliul ca fiind sediul ambasadei Republicii Moldova în Marea BritanieFoto: Hughie Shepherd-Cross / SWNS / SWNS / Profimedia

Hughie Shepherd-Cross, în vârstă de 24 de ani, spune că a vrut să facă o glumă ”inofensivă” punând o placă falsă pe casă, care arăta că locuința sa din Londra este ambasada Moldovei.

Mai mult, tânărul englez a trecut adresa casei sale și numărul său de telefon pe Google Maps ca fiind ale misiunii diplomatice.

De aceea, diplomați și cetățeni moldoveni dezorientați s-au prezentat la ușa casei sale și l-au sunat pe bărbat.

Englezul a scos placa și și-a cerut scuze pentru "confuzia geopolitică" pe care a provocat-o "gluma" sa

”Îmi pare foarte rău pentru orice confuzie geopolitică pe care am provocat-o. A fost o glumă inofensivă și nu am vrut să jignesc poporul moldovean”, a declarat Hughie Shepherd-Cross.

Adevărata ambasadă a Republicii Moldova se află la doar câțiva kilometri distanță, în suburbia Chiswick, iar acum totul a revenit la normal, misiunea diplomatică având adresa și numărul corecte pe Google Maps.