Poliția norvegiană a arestat un bărbat rus pe aeroportul din orașul arctic Tromso după ce acesta a pilotat o dronă și a făcut mai multe fotografii cu un aeroport și elicopter Bell al forțelor de apărare, relatează Reuters.

Tromso, NorvegiaFoto: snapshot-photography/H Seeliger / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poliția a confiscat o mare cantitate de echipament fotografic, inclusiv o dronă și mai multe carduri de memorie, în timpul arestării de vineri a bărbatului de 51 de ani, care a recunoscut că a pilotat o dronă în Norvegia, a declarat poliția.

În Norvegia, cetățenilor și companiilor rusești le este interzis să opereze aparate de zbor.

„Printre materialele confiscate pe care le-am analizat, am văzut fotografii de la aeroportul din Kirkenes și imagini cu elicopterul Bell al forțelor de apărare”, a declarat procurorul de poliție Jacob Bergh într-un comunicat.

Serviciul de Securitate al Poliției Norvegiene (PST) a fost, de asemenea, implicat în caz, a spus Bergh.

Poliția solicită o decizie judecătorească pentru reținerea bărbatului pentru o perioadă de patru săptămâni.

Acuzatul a spus poliției că a intrat joi în Norvegia prin punctul de frontieră de nord Storskog și că se îndrepta către arhipelagul arctic Svalbard.

Este a doua arestare într-o săptămână a unui cetățean rus pentru că a pilotat drone în Norvegia. Un alt bărbat a fost reținut pentru o perioadă inițială de două săptămâni, după ce a fost prins la punctul de trecere a frontierei Storskog.