Un bărbat acuzat că a amenințat-o cu moartea pe regina Elisabeta a II-a după ce a fost arestat la castelul Windsor în ziua de Crăciun a anului trecut va fi judecat anul viitor, a anunțat miercuri Tribunalul Old Bailey din Londra, transmite Reuters.

Castelul WindsorFoto: i-Images / Eyevine / Profimedia Images

Jaswant Singh Chail, în vârstă de 20 de ani, este acuzat de trădare, că a amenințat-o cu moartea pe suverana Marii Britanii, că deținea o arbaletă încărcată cu intenția de a o folosi pentru a o răni pe regină și că deținea o armă ofensivă.

Regina Elisabeta a II-a, care a murit luna trecută, se afla la castel împreună cu fiul ei, regele Charles și alți membri apropiați ai familiei sale, în ziua în care tânărul a părtruns prin efracție

Chail, care a apărut la audierea de miercuri prin videoconferință purtând un hanorac negru, a vorbit doar pentru a-și confirma numele și data nașterii.

I s-a spus că data procesului a fost fixată pentru 20 martie 2023 și că va dura între două și trei săptămâni.

El nu a pledat, cazul a fost amânat pentru a se obține probe suplimentare, iar Chail a rămas în arest.

În primele declarații de după incident, în decembrie, el s-a prezentat ca indian de religie sikh și a spus că dorea să se "răzbune" pentru un masacru comis în 1919 de trupele britanice împotriva protestatarilor din India.