Primăria Parisului a anunțat duminică că a renunțat la planurile sale de a construi o serie spații la baza Turnului Eiffel fix, care ar fi însemnat tăierea mai multor copaci, după luni de critici, relatează AFP.

Turnul EiffelFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Primarul socialist al capitalei Anne Hidalgo a stârnit de luni de zile critici din partea opoziției municipale și a apărătorilor mediului din cauză că planul ar fi însemnat să taie în jur de douăzeci de copaci, unii dintre ei centenari, la poalele Turnului Eiffel pentru a construi depozit de bagaje pentru clienți și spații pentru angajați.

Prin urmare, s-a hotărât, de asemenea, să abandoneze patru construcții planificate. „Vă anunț că anulăm pur și simplu orice proiect de construcție la poalele turnului, menținând totodată proiectul de amenajare a teritoriului”, a declarat viceprimarul Emmanuel Grégoire.

„Filozofia generală rămâne aceeași”, a insistat el. „Vom implementa 95% din proiectul OnE, adică o continuitate peisagistică de la Trocadéro la Champ-de-Mars, fidelă designului original, respectuoasă față de patrimoniu, cu mai puține mașini și mai multă natură.”