​Un fost maior al armatei americane și soția sa, medic anestezist, au fost puși sub acuzare pentru că ar fi complotat pentru a divulga Rusiei date extrem de sensibile despre asistența medicală pentru răniții de război, a anunțat joi Departamentul de Justiție, citat de Reuters.

Jamie Lee Henry, fost maior și medic la o bază militară din Carolina de Nord, și soția sa, dr. Anna Gabrielian, au fost acuzați într-o instanță federală din Maryland pentru conspirație și dezvăluirea unor informații sensibile despre starea de sănătate a unor pacienți. În rechizitoriu se menționează că divulgarea de informații și complotul ar fi început după ce președintele rus Vladimir Putin a invadat Ucraina.

Procurorii spun că cei doi au încercat să ajute guvernul rus furnizându-i date care să ajute regimul Putin „să obțină informații despre condițiile medicale ale persoanelor asociate cu guvernul și armata SUA”.

Cei doi s-au întâlnit cu cineva despre care credeau că este un oficial rus, dar ,de fapt, era un agent FBI sub acoperire, se mai arată în rechizitoriul citat de Reuters.