Marea Britanie a publicat joi certificatul de deces al reginei Elisabeta a II-a, acesta arătând că publicul britanic a fost informat despre moartea reginei în vârstă de 96 de ani la 3 ore după ce aceasta s-a stins din viață, relatează Reuters.

Regina Elisabeta a II-a Foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Certificatul a fost publicat de către Arhivele Naționale din Scoția, acesta notând că regina Elisabeta s-a stins din viață pașnic la ora 15:10, ora locală, în data de 8 septembrie la Castelul Balmoral.

Palatul Buckingham publicase un comunicat la scurt timp după ora 12:30 în care anunța că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a reginei și că ea va rămâne sub supraveghere medicală.

Membrii familiei regale au fost chemați la Balmoral, decesul reginei fiind anunțat la ora 18:30.

Ea și-a îndeplinit ultima îndatorire oficială, numirea lui Liz Truss în funcția de premier, cu doar două zile înainte. De altfel, ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață au fost realizate la întâlnirea dintre aceasta și noul premier conservator de la Londra.

Certificatul de deces care listează cauza morții drept „vârsta înaintată” a fost înregistrat de către fiica reginei, prințesa Anna, pe 16 septembrie.

Prințul Charles, cel mai mare dintre cei 4 copii ai reginei, a fost proclamat rege în data de 10 septembrie.