Stefan Schaller, director general al unui furnizor de energie din nordul landului Hessa, a fost eliberat din funcție după ce s-a dovedit că a participat la referendumurile false din Donbas și a încercat să le legitimeze prin declarațiile sale, potrivit Der Tagesspiegel.

Urnă de vot la „referendumurile” de alipire la Rusia a provinciilor ucrainene ocupateFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Decizia demiterii sale a fost luată în unanimitate de către organele de supraveghere ale Energie Waldeck-Frankenberg în cadrul unei ședințe extraordinare convocate în grabă luni.

Comportamentul directorului general a fost în mod clar "împotriva viziunii lumii, a valorilor morale și a filozofiei companiei", a explicat administratorul districtual Jürgen van der Horst, care conduce consiliul de supraveghere al furnizorului de energie.

Schaller a apărut în weekend la falsele referendumuri din Donbass în calitate de presupus "observator electoral".

În presa de stat rusă, declarațiile "observatorului din Germania" au fost folosite pentru a legitima simulacrul de referendum.

„Organizarea a fost cât se poate de bună în timpul limitat de care dispuneam”, a declarat Schaller în Zaporojie.

Mai mult, o înregistrare video publicată de agenția de presă de stat Tass îl arată pe managerul german în fața unui steag rusesc.

„Presa occidentală a relatat că votul a fost organizat sub presiune”, a spus Schaller. "Dar când sunt aici, văd cu ochii mei că oamenii votează voluntar."

Schaller este citat într-un articol din Tass. "Am deja experiență în calitate de observator internațional", a subliniat el spunând că a participat și la alegerile pentru Duma rusă de anul trecut.