Mai puţin de 20% dintre alegătorii italieni eligibili au votat în primele ore ale scrutinului parlamentar de duminică, într-o zi ce pare a avea şanse mari să devină un record negativ de participare, relatează dpa.

Alegeri în ItaliaFoto: Andrea Roncini / Zuma Press / Profimedia

Urnele s-au deschis la ora locală 07.00 (05.00 GMT). La ora locală 12.00, prezenţa la vot era de 19%, în scădere faţă de alegerile din 2018, la care s-a înregistrat cea mai scăzută prezenţă de după Al Doilea Război Mondial, cu o participare generală de 73%, potrivit Ministerului de Interne de la Roma, scrie Agerpres

Alegerile de duminică ar putea înregistra o prezenţă chiar mai scăzută, experţii prognozând o participare la vot de sub 70%.

Circa 51,5 milioane de persoane sunt eligibile să voteze în alegerile parlamentare, urnele închizându-se la ora locală 23.00.

Se anticipează ca alianţa de dreapta condusă de Giorgia Meloni şi formaţiunea sa naţionalistă Fraţii Italiei (FdI) să câştige scrutinul şi chiar să obţină majoritate absolută în parlament, potrivit sondajelor de opinie, ceea ce înseamnă că Meloni are şanse mari de a deveni prima femeie prim-ministru din istoria ţării