Aeroportul din Montpellier a fost închis pe o perioadă nedeterminată după ce un avion cargo a ieșit de pe pistă la aterizare în timpul nopții, fără a provoca răniți, a informat sâmbătă prefectura din Herault, preluată de AFP.

Aeroportul din MontpellierFoto: DreamsTime

„Ca măsură de siguranță și în așteptarea venirii unei companii specializate pentru a muta avionul, zborurile comerciale și de marfă" nu pot ateriza la Montpellier pentru o perioadă nedeterminată, a precizat prefectura într-un comunicat.

„Cele trei persoane aflate în aeronavă sunt nevătămate. Acestea au fost scoase și duse la adăpost datorită intervenției rapide a serviciilor de urgență", a precizat aceeași sursă.

La ora 2.50 dimineața, un avion de poștă aeriană Boeing 737 încărcat cu marfă a ratat aterizarea pe aeroportul din Montpellier și a ajuns în iazul Mauguio, la capătul pistei. Botul avionului este în prezent scufundat.

„Atâta timp cât acest avion se află pe pistă, iar ancheta nu este finalizată, nu vom redeschide aeroportul. După îndepărtarea aeronavei, pista va fi, de asemenea, examinată cu atenție", au declarat pentru AFP oficialii aeroportului.

Pentru sâmbătă erau programate 42 de curse de aeronave, dintre care 21 de zboruri comerciale. În medie, aeroportul, care este situat pe coastă, primește până la 197.000 de pasageri pe lună în timpul sezonului estival.

Anularea zborurilor sau transferul acestora către cele mai apropiate aeroporturi este responsabilitatea companiilor aeriene, a precizat aeroportul din Montpellier, fără a oferi mai multe detalii despre deciziile luate.

Șaizeci de pompieri de la serviciul departamentul de pompieri din Hérault, inclusiv specialiști în salvare din apă, au fost trimiși la fața locului, împreună cu o echipă de la SAMU, brigada de jandarmi pentru transport aerian.

(foto articol © David Ridley | Dreamstime.com)