Autoritatea de supraveghere nucleară a Franței, ASN, a declarat miercuri că nu a găsit urme de radiații nucleare după ce a izbucnit un incendiu la o uzină care conținea uraniu din sud-estul Franței, condusă de unitatea EDF Framatome, relatează Reuters.

fabrica de productie reactoare nucleare FramatomeFoto: LIOT BLONDET-POOL / Sipa Press / Profimedia

UPDATE „Nici o substanță radioactivă nu a fost afectată de incendiu”, a spus autoritatea, adăugând că și-a dezactivat centrul de urgență seara, deoarece incendiul a fost adus sub control.

Potrivit informațiilor transmise autorității nucleare, incendiul este controlat, a spus ASN, dar a adăugat că acest lucru nu a fost confirmat încă.

Un purtător de cuvânt al Framatome a declarat pentru Reuters că incendiul a fost sub control și niciun angajat nu a fost rănit.

„Încă lucrăm la securizarea amplasamentului”, a spus el, adăugând că încă nu poate comenta cu privire la un potențial impact asupra siguranței nucleare.

Framatome este o unitate a gigantului francez de energie nucleară EDF EDF.PA. Potrivit site-ului companiei, uzina de la Romans-sur-Isere unde a izbucnit incendiul produce combustibil pentru reactoare nucleare pe bază de uraniu îmbogățit.