Zece prizonieri de război din mai multe țări, printre care Statele Unite și Marea Britanie, au fost transferați din Rusia în Arabia Saudită, în cadrul unui schimb între Moscova și Ucraina, a anunțat miercuri Ministerul saudit de Externe, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prizonierii, de asemenea din Suedia, Maroc și Croația, au sosit în Arabia Saudită din Rusia, iar autoritățile saudite "facilitează procedurile pentru întoarcerea lor în siguranță în țările lor respective", potrivit unui comunicat al ministerului.

Preinte cei eliberați se numără și doi veterani americani care au fost reținuți de luni de zile de forțele rusești, au confirmat membrii familiilor lor pentru CNN.

Bărbații sunt Alexander John-Robert Drueke, în vârstă de 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, și Andy Tai Ngoc Huynh, în vârstă de 27 de ani, din Hartselle, Alabama. Ei au fost capturați în timp ce luptau pentru Ucraina la nord de Harkov în iunie.

Premierul britanic Liz Truss a salutat miercuri anunțul "extrem de binevenit" al eliberării celor cinci britanici ținuți în captivitate de Rusia.

"O veste extrem de binevenită: cinci cetățeni britanici reținuți de pro-ruși în estul Ucrainei au fost repatriați în siguranță", a scris Liz Truss pe Twitter, mulțumind atât președintelui ucrainean, cât și Arabiei Saudite, care a facilitat eliberările în cadrul unui schimb între Moscova și Ucraina.

Printre aceștia se numără cetățeanul britanic Aiden Aslin, care în iunie a fost condamnat la moarte de un tribunal din autoproclamata Republică Populară Donețk și acuzat că a fost mercenar pentru Ucraina.