Ucraina își va continua contraofensiva în pofida planurilor Rusiei de a organiza „pseudo-referendumuri” pe teritoriile ucrainene ocupate, spune ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, citat de The Kyiv Independent.

​Dmitro KulebaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
  • „Referendumurile simulate nu vor schimba nimic.
  • În ciuda planurilor Rusiei de a organiza „pseudo-referendumuri” pe teritoriile ucrainene ocupate, în perioada 23-27 septembrie, Ucraina își va continua contraofensiva.
  • Ucraina are tot dreptul să-și elibereze teritoriile și va continua să le elibereze indiferent de ce are de spus Rusia”, a spus Kuleba.

Ucraina a reacționat și prin Andriy Yermak, șeful de cabinet al lui Zelenski, care a spus că amenințarea cu referendumuri este un „șantaj naiv" și un semn că Rusia este speriată. „Așa arată frica de înfrângere. Inamicul se teme și reacționează primitiv. Ucraina va rezolva problema rusă. Amenințarea poate fi eliminată doar prin forță", a declarat Andriy Yermak.

Reamintim că autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat marți referendumuri de aderare la Rusia, dinspre Moscova venind imediat reacții pozitive. Cele două așa-zise republici populare din Donbas și Hersonul ocupat au și anunțat perioada de desfășurare a votului - între 23 și 27 septembrie, în timp ce marionetele Rusiei din Zaporojie nu au precizat până acum vreo dată.