Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au plecat sâmbătă la Londra, pentru a participa la Funeraliile de Stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Principesa Margareta si Regele Charles al III-leaFoto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Cuplul regal va participa duminică, 18 septembrie, și luni, 19 septembrie 2022, la evenimentele oficiale cu ocazia funeraliilor, la Londra și la Windsor, potrivit unei postări pe Facebook a Familiei Regale.

De altfel, între anii 1950-1990 regele Charles al III-lea și Principesa Moștenitoare Margareta, copii, apoi adolescenți, s-au întâlnit mereu la reședințele regale din Marea Britanie.

După 1990 Principele de Wales și Principesa Moștenitoare Margareta s-au întâlnesc aproape în fiecare an, în Marea Britanie sau în România.

Și președintele Klaus Iohannis va participa duminică la recepția găzduită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, cât și la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a de la Westminster Abbey.

Funeraliile de stat de luni, la care vor participa aproape 100 de președinți și șefi de guvern, inclusiv cei din Statele Unite, Franța, Australia, Japonia, Jamaica și Canada, vor fi probabil unul dintre cele mai mari evenimente ceremoniale organizate vreodată în Marea Britanie.

Poliţia din Londra a spus vineri că înmormântarea va fi cea mai mare operaţiune de securitate la care ia parte având în vedere că la eveniment participă premieri, preşedinţi şi membri ai caselor regale.