Zeci de angajați ai casei regale Clarence House din Londra au fost anunțați cu privire la concedierea lor, deoarece birourile Regelui Charles și ale Reginei Consoarte se mută la Palatul Buckingham după moartea Reginei, scrie Guardian.

Regele Charles al III-lea și regina-consoartă Camilla, la Westminster Hall, după ce Regele s-a adresat ambelor camere pentru prima dată de când a devenit regeFoto: Ian Vogler/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Până la 100 de angajați de la fosta reședință oficială a regelui, inclusiv unii care au lucrat acolo de zeci de ani, au fost notificați că și-ar putea pierde slujba exact în timp ce lucrau non-stop la accederea lui Charles la tron.

Secretari, angajați de la biroul de finanțe, de la echipa de comunicare și personalul casnic se numără printre cei care au primit luni, în timpul slujbei pentru Regină, de la Catedrala St Giles din Edinburgh, vestea că posturile lor erau pe punctul de a fi desființate.

Mulți angajați au presupus că vor fi luați și amestecați în noua gospodărie a regelui, susținând că nu li s-a dat nicio indicație cu privire la ceea ce urma până la sosirea scrisorii lui Sir Clive Alderton, principalul consilier al regelui. O sursă a spus: „Toți sunt absolut livizi, inclusiv secretarele personale .... Tot personalul a lucrat până târziu în fiecare noapte începând de joi, pentru a fi întâmpinați cu asta. Oamenii au fost vizibil zguduiți de asta.”

În scrisoarea sa, văzută de The Guardian, Alderton a scris: „Schimbarea rolului directorilor noștri va însemna și schimbare pentru gospodăria noastră... Portofoliul de muncă întreprins anterior în această gospodărie în folosul intereselor personale, activităților fostului Prinț de Wales, operațiunile nu vor mai fi efectuate, iar gospodăria... de la Clarence House va fi închisă. Prin urmare, este de așteptat ca nevoia de posturi bazate în principal la Clarence House, a căror activitate susține aceste zone să nu mai fie necesară.”

Secretarul privat al Regelui a adăugat: „Apreciez că aceasta este o știre neliniștitoare și am vrut să vă anunț despre sprijinul disponibil în acest moment”.