Un incendiu izbucnit la un showroom de scutere electrice din India a ucis cel puțin opt persoane și a rănit 11, a anunțat marți poliția, în ceea ce se pare că este cel mai mortal incident de acest fel care implică vehicule electrice în această țară, relatează Reuters.

Scuterele electrice sunt populare în IndiaFoto: Juergen Hasenkopf / Alamy / Alamy / Profimedia

O serie de incendii la scutere electrice în acest an a alarmat guvernul, care dorește să promoveze utilizarea acestor vehicule pe două roți în lupta sa împotriva poluării.

Primele investigații au identificat celule și module de baterii defecte printre principalele cauze ale incendiilor.

Cel mai recent incendiu a izbucnit luni seară, în subsolul unui hotel care găzduiește și un showroom cu aproximativ 24 de scutere electrice în orașul Secunderabad din sudul Indiei, a declarat poliția, care a declanșat o anchetă.

Cei mai mulți dintre morți erau clienți ai hotelului, care a fost cuprins de fum.

"Erau scutere electrice parcate în locul unde a izbucnit incendiul", a declarat pentru Reuters Chandana Deepti, un oficial al poliției orașului.

"Nu știm dacă a început din cauza supraîncărcării și apoi s-a răspândit sau dacă a pornit din altă parte. Acest lucru este încă în curs de stabilire", a precizat oficialul indian.

Poliția și pompierii au folosit macarale și alte echipamente pentru a scoate clineții hotelului blocați de la etajele superioare ale clădirii de patru etaje, în timp ce fumul ieșea pe ferestrele acesteia.

În luna martie, India a lansat o investigație privind preocupările legate de siguranță după o serie de incendii de la scutere electrice, inclusiv unul în care un bărbat și fiica sa au murit după ce bicicleta lor electrică "a luat foc".

India dorește ca scuterele și bicicletele electrice să reprezinte 80% din totalul vânzărilor de vehicule pe două roți până în 2030, față de aproximativ 2% în prezent.