Operatorii aerieni naționali din Republica Moldova vor avea interdicție de a efectua zboruri în Federația Rusă. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a emis sâmbătă o Directivă Operațională în acest sens, informează agenția Moldpres.

Avion Air MoldovaFoto: Wolfgang Minich / AFP / Profimedia

Potrivit unui comunicat de presă al AAC, decizia a fost luată „în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere hotărârea emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendare de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse”.

Decizia Autorității Aeronautice de la Chișinău vine după ce compania Air Moldova a anunțat vineri că va își relua zborurile spre Moscova, începând cu data de 1 octombrie. Zborurile spre Moscova fuseseră sistate la sfârșitul lunii februarie, după izbucnirea războiului din Ucraina.

Operatorul aerian moldovean a argumentat că a luat această decizie ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.