Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat vineri că relaţiile sârbo-ungare sunt la cel mai ridicat nivel din istoria politică modernă, iar cooperarea dintre cele două ţări a înregistrat progrese în toate domeniile, inclusiv în domeniile politic, economic şi comercial, relatează agenția sârbă Tanjug, citată de Agerpres.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres

La o conferinţă de presă cu preşedinta ungară Katalin Novak, Vucic a declarat că valoarea tranzacţiilor comerciale bilaterale în primele şapte luni ale acestui an s-a ridicat la 2,2 miliarde de euro şi că relaţiile comerciale cu Ungaria cresc în cel mai mare ritm.

Şeful statului sârb a declarat că Ungaria este al patrulea partener comercial extern al Serbiei, însă probabil va ocupa în curând poziţia a treia, după Germania şi China.

El a spus că, în ansamblu, relaţiile dintre Serbia şi Ungaria au avut un impuls puternic şi că cele două ţări dau dovadă de o mare înţelegere reciprocă din punct de vedere politic.

Aleksandar Vucic a afirmat că în cadrul întâlnirii cu omologul său ungar au fost abordate toate problemele, inclusiv cel al energiei. El a mulţumit Ungariei pentru că i-a permis Serbiei să utilizeze instalaţiile sale de stocare a gazelor în condiţii favorabile şi să extragă gaze din ele pentru sezonul de iarnă care urmează.