​Cu două zile înainte să moară, Regina Elisabeta a II-a l-a primit la Balmoral pe Boris Jhonson care a mers alături de succesoarea sa Liz Truss.

Boris JohnsonFoto: AFP / AFP / Profimedia

„Regina era la fel de radiantă, de informată și de fascinată de politică pe cât îmi aminteam și la fel de înțeleaptă în sfaturile ei decât oricine cunosc”, a spus fostul premier al Marii Britanii.

„Avea acel impuls de a-și îndeplini datoria care a călăuzit-o aproape zece decenii până în momentul de la Balmoral, cu doar trei zile în urmă, când pleca cel de-al 14-lea prim-ministru și îi ura bun venit celui de-al 15-lea. Cu mintea ei ageră și curiosă a devenit cel mai mare om de stat și diplomat dintre toți”, a spus Johnson, într-un discurs în Parlamentului de la Londra.

Fostul premier al Marii Britanii a adăugat că „i s-a pus un nod în gât” când a fost rugat să vorbească la BBC despre Regina Elisabeta a II-a la timpul trecut. Pur și simplu m-am sufocat și nu am putut continua. Chiar nu sunt ușor de emoționat până la lacrimi, dar am fost atât de cuprins de tristețe încât a trebuit să îi rog să mă lase”, a mai spus el.