Coreea de Nord a adoptat o lege care o autorizează să lanseze un atac atomic în scop preventiv şi care declară "ireversibil" statutul ţării de putere nucleară, au anunţat vineri media de stat, relatează AFP şi Reuters.

Kim Jong-unFoto: STR / AFP / Profimedia

"Dacă sistemul de comandă şi control al forţei nucleare naţionale este în pericol de a fi atacat de forţe ostile, se lansează o lovitură nucleară automat şi imediat", indică această lege, potrivit agenţiei de presă ACTC.

Cu acest nou text, "statutul ţării noastre de stat dotat cu armă nucleară a devenit ireversibil", a declarat liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Acest anunţ survine în contextul în care relaţiile intercoreene sunt foarte tensionate, Phenianul acuzând Seulul că este responsabil de recenta epidemie de COVID -19 care a lovit ţara şi ameninţând statul vecin cu represalii.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste în acest an, în pofida sancţiunilor, între care testarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată din 2017.

Oficiali americani şi sud-coreeni au avertizat în mod repetat că Nordul se pregăteşte să efectueze un al şaptelea test nuclear.