Familia Regală britanică a transmis joi seară o declarație în numele noului rege, Charles, după decesul Reginei Elisabeta, la vârsta de 96 de ani.

Regele CharlesFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • „Deplângem moartea celui mai preţuit suveran şi a mult iubitei mele mame. Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în toată ţara, în teritoriile britanice şi Commonwealth, dar şi de către numneroşi oameni din întreaga lume.
  • În această perioadă de doliu şi schimbări, familia mea şi eu ne vom găsi alinarea şi susţinerea conform valorilor noastre despre respectul şi afecţiunea profundă de care regina a fost atât de ataşată”.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi seară la Castelul Balmoral, a anunțat Palatul Buckingham, citat de BBC. Cei mai importanți membri ai casei regale britanice au început să se adune în Scoția încă din cursul după-amiezei, după ce medicii au anunțat că sunt îngrijorați de starea sa de sănătate.

Suverana - care împlinise 96 de ani în luna aprilie - a urcat pe tron în 6 februarie 1952, fiind monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic.