Arabia Saudită și vecinii săi din Golf au cerut Netflix să elimine conținutul considerat "contrar valorilor islamice și societale", amenințând platforma cu acțiuni în justiție, potrivit unei declarații publicate marți, citată de AFP.

NetflixFoto: Bekir Ugur / Dreamstime

Declarația comună a autorităților de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Arabia Saudită nu a precizat natura conținutului considerat ofensator.

"Platforma a fost contactată pentru a elimina conținutul, în special cel destinat copiilor", se arată în comunicat.

Autoritățile se vor asigura "că liniile directoare sunt respectate de către platformă și, în cazul în care conținutul ilegal continuă să fie difuzat, vor lua măsurile legale necesare", a avertizat aceasta.

Netflix nu a răspuns imediat.

Presa saudită a fost mai explicită în ceea ce privește conținutul considerat ofensator în declarația țărilor CCG, referindu-se la filmele cu personaje LGBTQ.

Canalul de stat Al-Ekhbariya a denunțat "filmele și serialele pentru copii cu scene care promovează homosexualitatea prin intermediul Netflix".

Într-un interviu în direct, un avocat a deplâns "scene foarte nepotrivite și dureroase pentru copiii noștri, nepoții și generația viitoare".

Într-o secțiune separată, canalul Al-Ekhbariya a arătat scene din filmul de animație Jurassic World: Tabăra Cretaceous în care două personaje feminine, ale căror fețe au fost estompate, se sărută.

sursă foto: Dreamstime