Cyrus Mistry, fostul președinte al conglomeratului indian Tata, a murit într-un accident rutier, a anunțat duminică un înalt oficial al poliției din Mumbai, citat de Reuters.

Cyrus Mistry alaturi de Justin TrudeauFoto: Indranil Mukherjee / AFP / Profimedia Images

Omul de afaceri indian avea 54 de ani.

El se afla într-un autoturism Mercedes, alături de alte trei persoane, conform BBC. Un înalt oficial al poliției din Mumbai a declarat că mașina în care se afla Mistry a lovit un separator, iar omul de afaceri a murit la locul accidentului. De asemenea, o altă persoană și-a pierdut viața în accident, iar alte două au fost rănite.

Accidentul s-a produs în statul Maharastra din vestul Indiei.

Mai mulți politicieni și importanți oameni de afaceri din India au transmis mesaje de condoleanțe, pe rețelele sociale.

„Sunt întristat să aflu despre decesulfostului președinte al companiei Tata Sons, Cyrus Mistry Ji, într-un accident rutier în apropiere de Palghar, Maharashtra”, a scris pe Twitter Nitin Gadkari, ministrul transporturilor rutiere din India.

Mistry a fost înlăturat din funcția de președinte al Tata Sons în octombrie 2016, după ce compania i-a criticat performanța, fapt ce a generat o lungă dispută juridică, transată de instanța supremă din India în favoarea grupului. El a fost înlocuit de Ratan Tata - omul pe care Mistry îl înlocuise cu doar patru ani înainte.