Casa Alba a anuntat ca presedintele american George W. Bush va avea, cu ocazia participarii sale la summitul NATO de la Bucuresti, intalniri bilaterale cu presedintele si premierul Romaniei, precum si cu secretarul general al NATO, se arata intr-un comunicat al Presedintiei americane. De altfel, Bush, insotit de sotia sa, Laura, va vizita Ucraina, Romania si Croatia in luna aprilie.

George W. Bush se va afla la Kiev la 1 aprilie, unde are programate intalniri cu presedintele si premierul Ucrainei. Presedintele american si sotia sa se vor deplasa apoi la Bucuresti, in Romania, pentru a participa la summitul NATO din 2-4 aprilie, precizeaza comunicatul.

Presedintele si Laura Bush vor merge de asemenea in Croatia, unde seful Casei Albe se va intalni cu presedintele si premierul Croatiei si cu "liderii acelor tari pe care aliatii vor decide la summitul de la Bucuresti sa le invite sa se alature NATO", informeaza Presedintia americana.

Vizita cuplului prezidential american in Ucraina, Romania si Croatia va sublinia importanta promovarii unei Europe unite, libere si care se bucura de pace, conchide comunicatul Casei Albe.

Si Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, printr-un comunicat ca presedintele SUA, George W. Bush se intalneste cu presedintele Traian Basescu la Neptun.

Agenda discutiilor va cuprinde subiecte prioritare ale parteneriatului strategic romano-american, precum si teme de actualitate internationala.

De asemenea, va fi trecuta in revista agenda Summitului NATO, cu accent pe aspecte privind extinderea Aliantei, consolidarea cooperarii cu tarile partenere, precum si promovarea securitatii si a valorilor democratice pe intreg continentul european.