Forțe impresionante au fost mobilizate în sudul Indiei pentru a prinde un leopard care provoacă panică în rândul localnilor de la începutul lunii august, relatează BBC. Opoziția a cerut demisia ministrului indian al pădurilor în urma acestui eșec.

Un leopard terorizează locuitorii unui oraș din sudul IndieiFoto: Soumyabrata Roy/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

De aproape o lună, autoritățile din India încearcă să prindă un leopard care terorizează oamenii din statul Karnataka.

Primul atac al animalului carnivor a fost relatat pe 5 august, când un bărbat a fost rănit, dar a supraviețuit, iar de câteva ori a fost văzut dând târcoale unui teren de golf din orașul Belgavi.

O armată de oameni, printre care verterinari și vânători, peste 300 de persoane, a fost mobilizată pentru a prinde animalul sălbatic, însă operațiunea a eșuat.

Problema leopardului care se plimbă nestingherit prin zonele populate din sudul Indiei a provocat și o furtună politică, opoziția cerându-i demisia ministrului pădurilor, Umesh Katti, care a spus că va renunța la portofoliu dacă asta va duce la capturarea leopardului.

Leopardul, căutat cu drona, excavatoare și elefanți

Statul Karnataka este casă pentru aproape 1.800 de leoparzi și au mai fost văzuți prin marile orașe, însă a fost prima dată când un animal carnivor a dat târcoale orașului Belgavi, iar oamenii s-au panicat.

Autoritățile au instalat mai multe camere de supraveghere în jurul terenului de golf pentru a urmări mișcările leopardului și au montat mai multe cuști cu momeli în speranța că în cele din urmă operațiunea de prindere va avea succes.

Și acest lucru cu toate că peste 300 de persoane au inspectat de trei ori zona pentru ca localiza leopardul pe care plănuiesc să îl tranchilizeze și să îl mute într-o rezervație naturală.

Un oficial din ministerul pădurilor a precizat pentru BBC că au fost închiriați și doi elefanți pentru a supraveghea zona de la înălțime, o dronă a survolat zona, iar oamenii care au participat la căutăre s-au suit în cuvele unor excavatoare pentru a fi feriți de un eventual atac.

Leopardul a fost reperat de două ori în timpul operațiunii, dar animalul s-a furișat înainte de a putea fi prins.