Două cutremure s-au produs miercuri, într-un interval de doar 15 minute, în insula grecească Samos, fără a exista victime sau pagube materiale majore.

SeismografFoto: Wikipedia

Ambele seisme au fost localizate la aproximativ 10 kilometri de extremitatea sudică a acestei insule din Marea Egee, la o adâncime de 13 kilometri.

Potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, primul seism a avut magnitudinea 4,8, iar cel de-al doilea a avut magnitudinea 5,2.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă de pe insulă a spus pentru un post de televiziune că localnicii şi turiştii au ieşit pe străzi cuprinşi de panică după primul seism.

"Verificăm dacă s-au produs pagube materiale, dar până acum nu am descoperit nimic", a declarat primarul din East Samos, Giorgios Stantzos, scrie Agerpres, care citează DPA. El a spus că pe insulă se află şi mulţi turişti, însă oamenii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare.

Locuitorii din Samos îşi amintesc încă puternicul seism, cu magnitudinea de 6,9 grade, care s-a produs pe această insulă în octombrie 2020. Atunci, doi tineri au murit, iar mai multe clădiri s-au prăbușit. Pe coasta vestică a Turciei, afectată şi ea de acel cutremur, au fost raportate peste 100 de victime.