Camilo Guevara March, fiul lui Ernesto Che Guevara, a murit luni, la Caracas, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord, a anunțat marți președintele cubanez Miguel Diaz-Canel, citat de AFP.

Cultul lui Che GuevaraFoto: Hotnews

"Cu profundă tristețe, ne luăm rămas bun de la Camilo, fiul lui Che și promotor al ideilor sale", a declarat președintele pe contul său de Twitter.

Potrivit agenției cubaneze de presă Prensa Latina, Camilo Guevara March se afla în vizită la Caracas când a murit luni, în urma unei "embolii pulmonare care a provocat un atac de cord".

Ambasadorul Venezuelei în Cuba, Adan Chavez, fratele fostului președinte venezuelean Hugo Chavez (1999-2013), a declarat că îi lipsește "un extraordinar tovarăș și promotor al studiului și conservării moștenirii tatălui său".

Licențiat în dreptul muncii, Camilo Guevara March a fost director al Centrului de Studii Che Guevara din Havana, o instituție dedicată perpetuării operei și gândirii lui "Che".

Născut în 1962, a fost al doilea dintre cei patru copii ai luptătorului de gherilă ucis de armata boliviană în 1967 avuți împreună cu soția sa cubaneză Aleida March, de asemenea combatantă.

Che a mai avut o fiică (Hilda, care a murit în 1995), născută dintr-o căsătorie anterioară cu peruana Hilda Gadea.

Camilo Guevara March a fost tatăl a trei fiice, născute din două căsătorii separate.

Puțin cunoscută atât în Cuba, cât și în străinătate, Aleida, sora sa mai mare, medic de profesie, este cea care reprezintă de obicei familia la ceremoniile și omagiile dedicate lui "Che".