Un azil de bătrâni din Japonia "angajează" bebeluși pentru o misiune importantă: să le țină companie rezidenților vârstnici și să-i facă să zâmbească, iar „plata” se va face în scutece și lapte praf, relaltează AFP.

Anunț de angajareFoto: DreamsTime

Noii „angajați” de la azilul pentru vârstnici din orașul Kitakyushu, situat în sud-vestul Japoniei, trebuie să aibă sub patru ani, iar părinții sau tutorii lor trebuie să semneze un contract care stipulează că cei mici pot veni la muncă "oricând au chef".

Acestora li se va permite să ia o pauză "atunci când le este foame, când le este somn sau când au chef", se arată în contract.

Peste 30 de bebeluși s-au înscris până acum, cu misiunea de a ridica moralul a peste 100 de rezidenți, majoritatea având peste 80 de ani, a declarat directorul azilului, Kimie Gondo.

"Simplul fapt de a vedea bebeluși îi face pe rezidenții noștri să zâmbească", a declarat Kimie Gondo pentru AFP, adăugând că "nu există nicio listă sau altceva.

Plata se va face în scutece și lapte praf

Un anunț de angajare lipit pe peretele azilului spune cu litere mari "Angajăm!" și informează candidații că vor fi plătiți pentru serviciile lor în scutece și lapte praf.

Principala - și poate singura - responsabilitate a candidaților selectați va fi aceea de a se "plimba" prin căminul de bătrâni împreună cu părinții sau tutorii lor, se mai arată în contract.

"Bebelușii stau tot timpul cu mamele lor. Este ca și cum i-am duce la o plimbare în parc", a spus Gondo.

Rezidenții din azil sunt încântați de noii „angajați”

Rezidenții par încântați de tinerii recruți și îi salută, încep conversații sau îi îmbrățișează.

"Sunt drăguți. Îmi amintește de când eram părinte", a declarat un rezident al azilului pentru un post de televiziune local.

Până în prezent, proiectul a produs rezultate excelente, potrivit lui Kimie Gondo.

"Unii dintre copii se înțeleg atât de bine cu rezidenții noștri încât acum sunt ca niște bunici și nepoți adevărați”, a mai spus Gondo.