​Aleksandr Dughin susține că fiica sa, Daria, a fost ucisă „pe furiș de dușmanii Rusiei” cerând „mai mult decât răzbunare”. „Avem nevoie de victorie, asă că, vă rog, câștigați”, este prima sa declarație postată pe telegram de un prieten de familie, Konstantin Malofeev.

Alexandr DughinFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Dughin susține că fiica sa, care a murit după ce mașina i-a sărit în aer, „a fost o patrioată, corespondent militar, expertă în canale centrale, o filosoafă” care „nu a cerut niciodată violență și război”.

„Dușmanii Rusiei au ucis-o pe furiș, pe furiș. Dar noi, oamenii noștri, nu putem fi zdrobiți nici măcar de asemenea lovituri insuportabile. Ei au vrut să ne zdrobească voința cu teroare sângeroasă împotriva celor mai buni și mai vulnerabili dintre noi. Dar nu își vor atinge scopul. Inimile noastre tânjesc după mai mult decât răzbunare. Acest lucru este prea meschin, nu este calea rusă. Avem nevoie doar de victoria noastră... Așa că, vă rog, câștigați!", spune Alexandr Dughin în declarația preluată de Tass.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a acuzat luni serviciile secrete ucrainene că au comis asasinarea în weekend a Dariei Dughina.

Dughina, fiica proeminentului ideolog Alexander Dughin, a fost ucisă sâmbătă seara, când un presupus dispozitiv exploziv a aruncat în aer mașina Toyota Land Cruiser pe care o conducea, au declarat anchetatorii ruși.

Dispozitivul exploziv a fost plasat pe mașina în care a fost ucisă Daria Dughina la festivalul "Tradiția" din apropierea Moscovei, iar autoturismul se afla în parcare, au susținut anchetatorii ruși, citați de TASS.

Daria Dughina, care se afla la volanul SUV-ului, a murit pe loc.

Potrivit primelor informații, tatăl său, supranumit Rasputinul lui Putin”, ar fi trebuit să fie cu ea în mașină și de fapt el ar fi fost ținta atacului.

În imaginile care arată primele momente de după explozie, se poate vedea cum Aleksandr Dughin ajunge la fața locului și își pune mâinile în cap.