Sute de finlandeze au postat filmuleţe, în social media, în care apar dansând şi petrecând, în semn de sprijin şi solidaritate cu premierul Sanna Marin, după ce aceasta a fost implicată într-un scandal când a apărut dansând la o petrecere privată, relatează The Guardian.

Premierul finlandez Sanna MarinFoto: Matias HONKAMAA / AFP / Profimedia

Filmuleţe cu femeile care dansează şi se distrează cu prietenii postate cu hashtag-ul "solidaritate cu Sanna” au apărut după ce premierul s-a confruntat cu critici la adresa comportamentului ei, în urma apariţiei unor înregistrări video în care dansează la o petrecere, scrie news.ro

Afirmaţiile privind consumul de droguri la petrecere au fost respinse de Marin, ea anunţând că a făcut un test antidrog, al cărui rezultat va fi dat săptămâna viitoare.

Ea s-a apărat spunând că nu a făcut altceva decât "să danseze, să cânte, să-şi îmbrăţişeze prietenii şi să bea alcool”. "Sper ca în anul 2022 să fie acceptat ca până şi factorii de decizie pot să danseze, să cânte şi să meargă la petreceri”, a spus Marin, în vârstă de 36 de ani.

Ca răspuns, sute de femei şi-au postat propriile videoclipuri cu dans şi băutură, arâtându-şi astfel susţinerea.

Mai mulţi specialişti finlandezi consideră că problema nu este comportamentul premierului, ci faptul că aceste filmuleţe au fost făcute publice, ceea ce arată că nu s-a înconjurat de oamenii potriviţi.

Petteri Järvinen, un expert în securitate cibernetică citat sâmbătă de ziarul Iltalehti, a ridicat posibilitatea ca Rusia să fi spart telefonul sau conturile sociale ale cuiva care face parte din cercul apropiat al premierului finlandez.