Trei persoane au fost ucise și 12 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a măturat joi insula franceză Corsica, în timp ce vântul puternic și ploile torențiale au lăsat aproximativ 1.000 de gospodării fără electricitate în Franța continentală, transmite Reuters.

O furtună a măturat CorsicaFoto: Captură video Facebook

În unele părți ale Franței a plouat în doar câteva ore mai mult decât în ultimele luni, înregistrându-se inundații majore, după ce în ultima vreme canicula și seceta au degradat capacitatea solului de a absorbi apa.

Insula Corsica, o destinație turistică populară, a devenit centrul unei zone de presiune joasă marcată de furtuni intense cu grindină, ploi torențiale și vânturi de peste 220 km pe oră, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii.

Potrivit La Chaîne Météo, acestea ar fi cele mai puternice rafale de vânt înregistrate până acum în mijlocul verii și este posibil ca supraîncălzirea Mediteranei să fi accentuat acest fenomen.

În sudul Corsicii, o fată de 13 ani a murit când un copac a căzut peste un bungalou dintr-un camping , iar o femeie de 72 de ani a fost ucisă când mașina sa a fost lovită de acoperișul unei case, au declarat autoritățile.

Cea de-a treia victimă, un francez de 46 de ani, a murit când un copac a căzut peste un bungalou dintr-un camping din nord, au precizat autoritățile.

O italiancă în vârstă de 23 de ani a fost rănită în aceeași locație și a fost transportată la spital în stare critică.

Între timp, furnizorul de energie Enedis a anunțat că aproximativ 1.000 de gospodării au rămas fără electricitate după ce o furtună a distrus unele infrastructuri în departamentele sudice Loire și Ain, din Franța continentală.

Miercuri seară, în Marsilia, străzile au fost inundate, au arătat videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare.

În nordul Franței, seceta a făcut ca râul Loara, cel mai lung râu din Hexagon, faimos pentru castelele de pe malurile sale, să fie atât de afectat de secetă încât chiar și barjele turistice cu fundul plat abia pot naviga pe el.