Rămășițele a doi copii cu vârste de școală primară au fost găsite în valize cumpărate la licitație dintr-un depozit abandonat din Auckland, a informat joi poliția neozeelandeză, potrivit France Presse și The New Zealand Herald.

Unități de depozitare din Noua ZeelandăFoto: DreamsTime

În multe țări, depozitele abandonate sunt scoase după o anumită perioadă de timp la licitație, acest fenomen fiind și subiectul mai multor emisiuni TV, unul dintre cele mai cunoscute fiind Războiul Depozitelor.

Inspectorul Tofilau Faamanuia Vaaelua a declarat că, probabil, cadavrele au stat în depozit timp de mai mulți ani, precizând că victimele aveau vârste cuprinse între cinci și zece ani. Cadavrele se aflau în două valize de dimensiuni identice, a spus el.

„Natura descoperirii face ca ancheta să fie complexă, în special din cauza timpului scurs între deces și descoperire", a afirmat Vaaelua, adăugând că poliția urmărește "linii de anchetă favorabile" în ceea ce privește contractul de închiriere a unității de depozitare.

Descoperirea macabră a implicat o familie care a cumpărat o remorcă încărcată cu articole dintr-un depozit. Familia în cauză nu are nicio legătură cu decesul, dar este „de înțeles că este bulversată de această descoperire" și a cerut confidențialitate, a insistat Vaaelua.

Familia a primit ajutor psihologic pentru a face față traumei.

Poliția examinează alte obiecte de uz casnic și personal din remorcă pentru a identifica victimele. De asemenea, sunt examinate ore întregi de înregistrări de pe camerele de supraveghere, dar este posibil ca momentele cheie să fi fost șterse din cauza perioadei lungi dintre decese și descoperirea cadavrelor.

Din același motiv, la autopsie se întâmpină dificultăți în identificarea copiilor, a declarat Vaaelua.

Depozitul de unde au fost luate valizele a fost examinat în amănunt de criminaliști. Poliția neozeelandeză a apelat la agenția internațională Interpol, deși crede că rudele lor se află în țară.

Vaaelua a declarat că este solidar cu familia copiilor, care poate că nu știa că aceștia au murit.

„Nu este o anchetă ușoară. Nu contează cât timp sau câți ani ai lucrat și investigat cazuri oribile, nu este niciodată ușor.

„Ceea ce pot spune este că facem progrese mari în cercetarea probelor ADN. Echipa de anchetă lucrează din greu pentru a trage la răspundere persoana sau persoanele responsabile de moartea acestor copii.", a adăugat el.

(foto articol ©Wirestock|Dreamstime.com)