Polițiștii germani au deschis o anchetă după ce o mașină autonomă a fost implicată luni într-un accident rutier în apropiere de Stuttgart în urma căruia o persoană și-a pierdut viața și alte nouă au fost rănite. Autoritățile au desfășurat o amplă operațiune de salvare, trimițând la fața locului patru elicoptere, zece ambulanțe și zeci de pompieri, relatează dpa.

Accident grav în Germania în care a fost implicat un autoturism autonomFoto: Captură video Youtube @BILD

UPDATE: Mașina implicată pe o autostradă din Germania nu a implicat o mașină care se conducea singură, a declarat marți BMW, infirmând informațiile inițiale ale poliției, potrivit Reuters.

BMW a confirmat că în accident a fost implicat unul dintre modelele sale, dar a precizat că mașina în cauză nu avea capacități de conducere autonomă.

Vehiculul este echipat cu sisteme de asistență a șoferului de nivel 2, caz în care "șoferul rămâne întotdeauna responsabil", a precizat BMW.

Astfel de sisteme pot frâna automat, accelera și, spre deosebire de sistemele de nivel 1, pot prelua conducerea, potrivit site-ului BMW.

-----

Nu este clar dacă vehiculul autonom, la bordul căruia se aflau cinci persoane, era condus de computerul de bord sau de șoferul în vârstă de 43 de ani în momentul accidentului, notează Agerpres.

Potrivit publicației germane BILD, mașina autonomă implicată în accident este un BMW iX.

Vehiculul electric circula luni pe drumul B28 din apropiere de Römerstein, la sud-est de Stuttgart, când a trecut din motive necunoscute pe contrasens şi a lovit o maşină care venea din sens opus.

Acest lucru a condus la un accident frontal între cealaltă maşină şi un al treilea vehicul.

Vehiculul autonom a lovit apoi un alt autoturism, al cărui şofer a suferit răni mortale în urma coliziunii.

Accidentul grav a necesitat o operaţiune de salvare amplă care a implicat patru elicoptere şi 10 ambulanţe.

În plus, 80 de pompieri cu 15 vehicule de urgenţă au fost dislocaţi la locul accidentului.