Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a preluat funcția de șef al guvernului de coaliție din Finlanda în urmă cu 3 ani, devenind cel mai tânăr premier care a condus țara. Și nu oricum. Se află la conducere într-un moment de criză ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, război ce a determinat guvernul de la Helsinki să facă un pas istoric: aderarea la NATO.

Sanna Marin (stânga) și o prietenă Foto: Captura

Dincolo însă de deciziile politice Sanna Marin este populară și datorită stilului afișat, având șanse să fie și cel mai ”cool” premier din istoria țării și, cel mai probabil, din Europa la acest moment.

Recent a făcut furori cu fotografia în care apare la un festival de rock, îmbrăcată în pantaloni scurți, geacă din piele și bocanci.

În aceste zile a devenit virală o altă fotografie în care premierul finlandez apare într-o rochie cu paiete argintii, ochelari de soare și bocanci, gata de petrecere, alături de o prietenă.

Fotografia a fost publicată pe instagram de o amică.

De altfel, Sanna Marin obișnuiește ea însăși să publice fotografii care oferă perspective asupra vieții ei private, departe de politică și costume pe măsură.

Printre cele mai recente postări de pe contul oficial al premierului: imagini de la nunta cu partenerul ei de multă vreme, fostul fotbalist Markus Räikkönen, cu care are o fiică.