Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri pe rețelele de socializare că "problema armelor nucleare este o farsă", răspunzând astfel unui raport al Washington Post potrivit căruia agenții FBI au căutat documente legate de domeniul nuclear în timpul unei percheziții la domiciliul său din Florida la începutul acestei săptămâni, potrivit Reuters.

Donald TrumpFoto: Cheriss May/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nu a fost clar dacă astfel de documente au fost recuperate la complexul Mar-a-Lago al lui Trump din Palm Beach, a precizat The Post.

Departamentul de Justiție al SUA a cerut joi unui judecător să facă public mandatul care a autorizat percheziția FBI la Mar-a-Lago, după ce fostul președinte republican a prezentat-o ca pe o răzbunare politică.

Vineri dimineață, Trump a declarat pe platforma sa de socializare Truth Social că "problema armelor nucleare este o farsă", punând-o pe același plan cu controversele care implică Rusia, o anchetă a consilierului special Robert Mueller și cele două destituiri ale sale.

Reamintim că Arhivele Naționale au cerut o anchetă, arătând că au de recuperat 15 cutii cu documente pe care Donald Trump le-a luat cu el după ce a părăsit Washingtonul în ianuarie 2021. Printre documentele din aceste casete se numără scrisori de la Barack Obama şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.