Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a anunţat joi că nu va mai recomanda școlilor sau grădinițelor să pună în carantină elevii sau să deruleze programe de testare în cazul în care elevii sunt expuși la COVID-19, transmite Reuters.

COVID-19Foto: Dreamstime

De asemenea, agenția a precizat că nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunere, afirmând că aproximativ 95% din populația SUA fie a fost vaccinată, fie a avut deja COVID-19, fie ambele.

"Infecția anterioară și vaccinarea conferă o anumită protecție împotriva bolii grave și, prin urmare, este într-adevăr cel mai logic să nu facem diferențe cu îndrumările noastre sau recomandările noastre pe baza statutului de vaccinare în acest moment", a declarat medicul Greta Massetti, cercetător la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor , într-o informare pentru presă.

Ghidul școlar al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a eliminat, de asemenea, recomandările de a ține copiii în grupuri mai mici pentru a reduce posibilitatea de infectare cu virusul.

Agenția a declarat că elevii care sunt expuși la COVID-19 ar trebui să urmeze recomandările CDC de a purta o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și de a face un test în ziua 5.