O femeie din Brazilia a fost arestată după ce şi-a jefuit mama, pe care a lăsat-o fără bani, tablouri și bijuterii în valoare de peste 140 de milioane de dolari. Victima este văduva unui important colecţionar de artă, iar escrocheria a fost pusă la cale de fiica sa cu ajutorul unui așa-zis clarvăzător, conform The Guardian, Reuters și BBC.

Tablouri furateFoto: Captura

Sabine Coll Boghici, în vârstă de 48 de ani, a fost arestată la Rio de Janeiro, fiind acuzată că şi-a înşelat mama, căreia i-a furat bani, bijuterii şi tablouri extrem de valoroase. Femeia ar fi pus la cale escrocheria cu ajutorul unui pretins clarvăzător care i-a spus că operele de artă pe care le are ar fi blestemate.

Potrivit Poliției din Rio de Janeiro, înșelătoria ar fi început în 2020, când un presupus clarvăzător i-ar fi spus femeii că fiica ei este bolnavă și ar fi convins-o să plătească pentru "tratament". Polițiștii spun că în lunile care au urmat fiica femeii și complicele „au început să ia opera de artă din casă, susținând că picturile ar fi fost blestemate și au energii negative, fiind nevoie de rugăciuni”.

În schemă ar fi fost incluși apoi de către fiica femeii mai mulți presupuşi spiritişti, iar când victima ar fi început să aibă suspiciuni și a refuzat să mai plătească, ar fi fost maltratată și sechestrată în locuința sa timp de luni de zile.

„Au luat 16 tablouri”, a declarat pentru Reuters ofițerul de poliție Gilberto Ribeiro, precizând că este vorba inclusiv despre lucrări ale unor renumiți artiști brazilieni.

„Am concluzionat la verificarea preliminară că toate caracteristicile tablourilor confiscate sunt compatibile cu tablourile autentice”, a spus un alt ofițer.

Printre operele de artă furate s-ar număra trei tablouri ale unei celebre artiste braziliene - Tarsila do Amaral, una dintre cele mai importante artiste din America de Sud din secolul XX. Tablourile au fost evaluate la 137,69 de milioane de dolari.

Unul dintre tabouri a fost găsit, la percheziții, ascuns sub un pat din locuința fiicei femeii păgubite. Este vorba despre lucrarea Sol Poente („Soarele Apune”) realizată de Amaral în 1929.

Conform Poliției, șapte persoane sunt suspectate în acest caz.