Donald Trump a refuzat miercuri să răspundă întrebărilor procurorilor la audierea sub jurământ într-o anchetă privind posibile fraude ale Trump Organization.

Donald TrumpFoto: Profimedia Images / AFP / Brendan SMIALOWSKI

Susținând din nou că este victima unei „vânători de vrăjitoare”, Trump a susținut într-un comunicat că a „refuzat să răspundă întrebărilor, în virtutea drepturilor și prerogativelor acordate de Constituția Statelor Unite tuturor cetățenilor”.

El a invocat al 5-lea amendament.

Fostul președinte american a anunţat în urmă cu două zile că celebra sa reşedinţă din Florida, Mar-a-Lago, a fost "percheziţionată" de poliţia federală (FBI).

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, este sub asediu şi a fost percheziţionată şi ocupată de numeroşi agenţi FBI", a declarat el într-un comunicat, pretinzând că este supus unei "persecuţii politice".

Republicanul nu a indicat motivele acestei operaţiuni, dar un fost ofițer FBI spune că ar avea legătură cu documente din Arhivele Naționale, luate de Trump și duse la locuința sa, potrivit rawstory.com.