Preşedintele american Joe Biden, care s-a vindecat în sfârșit de COVID-10, pleacă în vacanță pe insula Kiawah din statul Carolina de Sud, o staţiune de golf pe care a mai vizitat-o, scrie Reuters.

Joe Biden cu bicicletaFoto: Manuel Balce Ceneta / AP - The Associated Press / Profimedia

Biden a petrecut multe weekend-uri la reşedinţele sale din Delaware, dar nu a mai fost pe insula Kiawah de când a devenit preşedinte, în ianuarie 2020. Un oficial al Casei Albe a confirmat călătoria preşedintelui, dar nu a oferit detalii.

El ar urma să își petreacă vacanța pe insula Kiawah până spre sfârşitul săptămânii viitoare, potrivit Reuters.

Președintele american, în vârstă de 79 de ani, tocmai s-a vindecat de COVID-19, dar marţi încă mai avea o tuse persistentă.

Predecesorii săi obişnuiau să susțină conferinţe de presă înainte să plece în vacanţele tradiţionale din august, dar Biden nu are programată o astfel de conferinţă.

El pleacă în concediu după un şir de succese legislative, inclusiv legea pe care a promulgat-o marţi pentru relansarea producţiei de semiconductori în SUA. Rata aprobării lui Biden a ajuns la 40%, cel mai ridicat nivel din iunie, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi.

În noiembrie, Biden trebuie să facă însă faţă alegerilor de la jumătatea mandatului, când democraţii săi riscă să piardă controlul Congresului în faţa republicanilor.

Plecarea sa în concediu vine în plină furtună politică creată de percheziţiile făcute luni de FBI la reşedinţa de la Mar-a-Lago a predecesorului său republican Donald Trump, care vede în această operaţiune o acţiune motivată politic. Purtătoarea de cuvânt a lui Biden, Karine Jean-Pierre, a susţinut că Departamentul Justiţiei nu a discutat cu liderul de la Casa Albă despre acest caz.