Rusia a interzis importurile de produse agricole din 31 din cele 34 de regiuni ale Republicii Moldova începând cu 15 august, a anunțat marți organismul rusesc de supraveghere a siguranței agriculturii, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rusia are un istoric de utilizare a interdicțiilor privind importurile de alimente în disputele comerciale cu alte țări.

Republica Moldova cumpără gaze naturale din Rusia și a întrebat la începutul lunii august gigantul rus Gazprom dacă ar putea amâna plata pentru această lună.

Organismul de supraveghere a fost nevoit să impună restricțiile "din cauza detectării repetate de substanțe periculoase în produsele moldovenești care intră în Rusia".

Moldova a redus livrările de fructe către Rusia de când Moscova a trimis mii de trupe în Ucraina, la 24 februarie, din cauza problemelor logistice și a costurilor de transport mai mari.

Cu toate acestea, livrările către Rusia sunt încă importante pentru agricultorii din Republica Moldova.

Republica Moldova a livrat Rusiei 168.000 de tone de produse agricole, în principal mere, prune și struguri, până acum în acest an, a relatat agenția de presă Interfax, preluată de Reuters.