Autoritățile americane au anunțat că au găsit cel de-al patrulea set de oseminte umane pe o plajă a lacului Mead, cel mai mare rezervor de apă dulce din Statele Unite ale Americii, unde nivelul apei a scăzut dramatic în ultimele două decenii din cauza secetei, potrivit DPA.

Nivelul apei din Lacul Mead a scăzut cu peste 1.000 de metri din cauza secetei continue din vestul Statelor UniteFoto: Ronda Churchill / Zuma Press / Profimedia

Paznicii parcului au primit sâmbătă un apel referitor la descoperirea unor rămăşiţe la Swim Beach din Lake Mead National Recreation Area, potrivit National Park Service.

Aceştia au fost asistaţi, în cadrul investigaţiei, de echipa de scafandri a departamentului de poliţie metropolitană a Las Vegas.

Setul de oseminte este cel de-al doilea descoperit la Swim Beach, notează Agerpres.

Autorităţile nu au oferit informaţii suplimentare despre această nouă descoperire. Purtătorul de cuvânt al medicului legist din comitatul Clark nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii.

Lacul alimentează 25 de milioane de oameni

Este a patra oară începând cu luna mai când rămăşiţe umane au fost descoperite la lacul Mead, cel mai mai mare rezervor de apă dulce din Statele Unite, care a scăzut la un nivel fără precedent în urma unei secete care durează de 22 de ani.

Lacul alimentează cu apă un număr de 25 de milioane de persoane şi milioane de hectare de teren agricol din mai multe state din sud-vest, printre care şi California.

Primele rămășițe, găsite în luna mai

Primul set de oseminte a fost descoperit într-un butoi în luna mai şi se pare că decesul ar fi survenit prin împuşcare în anii 1970-1980, au precizat oficialii.

Şase zile mai târziu, un alt set de rămăşiţe a fost găsit la Callville Bay, iar un al treilea a fost recuperat luna trecută la Swim Beach.

Autorităţile cred că seceta extremă din regiune, precum şi nivelurile în scădere ale lacului Mead vor duce la descoperirea altor rămăşiţe. Nu a fost stabilită identitatea niciunuia dintre seturile de oseminte găsite.

În plus faţă de rămăşiţe umane, scăderea nivelului apelor a scos la iveală ambarcaţiuni, printre care o barcă din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial care fusese pusă în funcţiune pe lac înainte să se scufunde.